Concept en productie van Het beest in mij met schrijvers Remco Campert, Arthur Japin, Lieve Joris, Tim Krabbé en Annelies Verbeke, naar aanleiding van de Boekenweek 2009. Fotograaf Erwin Olaf liet de auteurs versmelten met een dier naar keuze. Nominatie Mercur ‘Beste Tijdschriftreportage 2009’.

Productie van Van jonge en oude schrijvers voor de boekenweek 2008. Hier Nelleke Noordervliet & Bernlef, Bernlef & Harry Mulisch, Mulisch & Marga Minco. Er werd mij verzekerd dat hij het nooit zou doen, maar hij deed het: Anton Corbijn portretteerde alle acht schrijvers, goed voor 80 jaar Nederlandse literatuur.

Concept en productie van Het gedroomde Stedelijk, 2010. Fotograaf Jan Theun van Rees gebruikte zijn bestaande foto’s van de renovatie van het Stedelijk en hield er op A4tjes het werk van hedendaagse kunstenaars voor. Het ging om werk dat, volgens de kunstcriticus Hans den Hartog Jager, tijdens de openingsexposite van het Stedelijk Museum te zien zou moeten zijn.

‘[..] /en alle appels blozen/ de klankgazelle die ik vond/hoe zoete zoele kindermond/ van zeeschuim en van rozen...’ (Jan Engelman)

 

Rottenberg
Ingo Maer

Felix Rottenberg door Paul Levitton, 2010.

Simpel maar doeltreffend: Rottenberg duikt weg in zijn jas wegens guur politiek klimaat.

Ingo Maurer door Sven Jacobsen, 2009
De Duitse lichtontwerper Ingo Maurer aan zijn glazen werktafel, die Maurer en zijn omgeving reflecteert.